Welke documenten voor de douane heb ik nodig?

documenten douane

Welke documenten voor de douane heb ik nodig?

Je gaat goederen naar het buitenland vervoeren? Of ga je misschien wel zelf naar het buitenland verhuizen? Dan moet je natuurlijk wel de juiste documenten voor de douane hebben, zodat alles zonder enkel probleem naar het buitenland kan worden vervoerd. Het probleem hierin is, is vooral dat veel mensen geen kaas hebben gegeten van dit proces. Waardoor het erg lastig en bovendien tijdrovend kan zijn op het moment wanneer je alles moet gaan lopen uitzoeken.

Gelukkig gaan wij je in dit artikel uit de brand helpen, waardoor jij je geen moment meer zorgen hoeft te maken.

Hieronder lees je er meer over:

Ons antwoord op de vraag: welke documenten voor de douane heb ik nodig?

Op het moment, dat goederen naar het buitenland worden getransporteerd, is het uiteraard belangrijk, dat je over het juiste douane document beschikt, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan op het moment, dat je iets wilt vervoeren. Wat je precies nodig bent, is afhankelijk van de bestemming van jouw goederen. Daarom is het belangrijk om vooraf goed te kijken welke documenten voor de douane je daadwerkelijk nodig bent.

Blijf je binnen de EU? Het is namelijk zo, dat voor exporttransacties binnen de Europese Unie, over het algemeen een: factuur, paklijst en vervoersdocumenten meestal voldoende zijn. Wel is het zo, dat bij bepaalde goederen aanvullende eisen gelden, hierbij moet je denken aan: een vergunning, een certificaat, of een andere vorm van toestemming om iets te mogen vervoeren. Vaak zijn dit goederen waar de zogeheten VGEM voor geldt.

Verder zijn er procedures voor het vervoeren van afvalstoffen en moet je een vergunning om dierlijke producten, of levende dieren te mogen vervoeren door de EU. En dit is eveneens ook voor cultuurvoorwerpen en planten, waar je voor het laatst genoemde een plantenpaspoort moet hebben.

Buiten de EU heb je, ook een factuur, een paklijst, vervoersdocumenten en een zogeheten: uitvoeraangifte bij de douane van jouw bestemming.

Kies voor een expediteur!

Nu we je antwoord hebben gegeven op de vraag: welke documenten voor de douane heb ik nodig. Is het de hoogste tijd om je te informeren, over de voordelen van het inhuren van een transportexport. Wanneer je zorgeloos alles naar het buitenland wilt laten voeren, kun je gaan samenwerken met deze partij.

Aangezien zij vele contacten hebben, waardoor er gemakkelijk een betrouwbare partner kan worden gevonden om jouw goederen van ‘A naar B’ te vervoeren. En dit allemaal voor een scherptarief, dat zelfs wanneer het buiten de EU betreft, zoals: naar Australië, Nieuw-Zeeland, Verenigde-Staten, of China. Zij regelen, dan ook alle juiste papieren voor je, zodat jij zeker weet, dat alles op een goede en correcte wijze wordt vervoerd.

Dit was ons antwoord op de vraag: welke documenten voor de douane heb ik nodig. En vergeet niet te kiezen voor een transportexpert!

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *