Moet jij een GITP assessment maken? Met deze raadgevingen scoor jij een 10

GITP assessment

Moet jij een GITP assessment maken? Met deze raadgevingen scoor jij een 10

Een assessment kan een spannende, maar ook nuttige ervaring zijn voor sollicitanten. Het kan je inzicht geven in je kwaliteiten, competenties en ontwikkelingspunten. Als jij een GITP assessment moet maken, dan zul je vast wel gelezen hebben dat er een aantal onderdelen in voorkomen, zoals persoonlijkheidstesten en figuur- en cijferreeksen. Vooral deze laatste kunnen lastig zijn om te oefenen. In deze blog geven we je vijf tips voor als je een GITP assessment wilt maken en je wilt voorbereiden op de figuur- en cijferreeksen.

Begrijp de vraag

Voordat je begint met het oplossen van een figuur- of cijferreeks, is het belangrijk om goed te begrijpen wat er van je gevraagd wordt. Lees de vraag daarom aandachtig door en probeer te achterhalen welk patroon er gevolgd wordt. Oefen daarnaast met het herkennen van patronen en het maken van voorspellingen.

Gebruik papier

Een figuur- of cijferreeks kan soms best complex zijn. Om het overzicht te behouden, is het aan te raden om papier en een pen te gebruiken. Schets de reeks en probeer verschillende mogelijkheden uit. Zo kun je stap voor stap tot een goede oplossing komen.

Oefen regelmatig

Het oplossen van figuur- en cijferreeksen is een vaardigheid die je kunt leren en verbeteren. Oefen daarom regelmatig met voorbeeldopgaven. Op de websites van GITP en PiCompany kun je oefenopgaven vinden en jezelf voorbereiden op het echte assessment.

Zoek naar verbanden

Bij een figuur- of cijferreeks kan het helpen om te zoeken naar verbanden tussen de verschillende getallen of figuren. Zoek naar overeenkomsten, verschillen en herhalingen. Soms is er sprake van een logische opbouw, waardoor je gemakkelijk een patroon kunt herkennen.

Hou de tijd in de gaten

Een GITP assessment kan behoorlijk intensief zijn. Zorg er daarom voor dat je de tijd goed in de gaten houdt tijdens het maken van de figuur- en cijferreeksen. Soms is het beter om een vraag over te slaan en later terug te komen als je meer tijd over hebt.

Samenvatting 

Het maken van figuur- en cijferreeksen kan een uitdaging zijn, maar met een goede voorbereiding en tips kun je jezelf goed voorbereiden op het GITP assessment. Begrijp de vraag, gebruik papier, oefen regelmatig, zoek naar verbanden en hou de tijd in de gaten. Met deze vijf tips ben je goed op weg om een succesvol assessment te laten zien. 

 

Bron: assessment training

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *